31 Temmuz 2008 Perşembe

BANKAYA MÜRACAAT AŞAMASI

Listelerde adınızı buldunuz. Mümkünse adınızın olduğu sayfanın çıktısını alın.

Kimlik numarasının son iki rakamı 00-08 olanlara 28 Temmuz, 10-18 olanlara 29 Temmuz, 20-28 olanlara 30 Temmuz, 30-38 olanlara 31 Temmuz, 40-48 olanlara 1 Ağustos, 50-58 olanlara 4 Ağustos, 60-68 olanlara 5 Ağustos, 70-78 olanlara 6 Ağustos, 80-88 olanlara 7 Ağustos, 90-98 olanlara ise 8 Ağustos’ta ödeme yapılacak.

Size ödeme yapılacak tarihte veya bu tarihte çok yoğunluk olacağını düşünüyor ve kuyruk beklemek istemiyorsanız daha sonraki bir tarihte, (aslında başvuru için 5 yıllık süreniz bulunmaktadır ancak itiraz etme ihtimaliniz nedeniyle 3 aylık itiraz süresini geçirmemek koşuluyla başvuru tarihinizi çok da geciktirmemenizi tavsiye deriz.) eğer adınızın olduğu listenin çıktısını da aldıysanız onu, kimlik numaranızı, nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzu yanınıza alarak herhangi bir Ziraat Bankası Şubesine müracaat edin. Size yapılan ödemenin eksik olduğunu düşünüyorsanız bankadan ödemeyi alırken bir makbuz isteyin. Daha sonra itiraz aşamasında bu makbuz işinize yarayacaktır.

Eğer Ziraat Bankası’nda hesabınız bulunmaktaysa ve bu hesabınıza ilişkin Bankkartınız varsa, ATM’lerden beklemeden ilk günden itibaren paranızı alabilirsiniz.

Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına dayanılarak yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümü aslen/vekaleten birlikte başvurabileceklerdir.

Sizin yerinize bir başkası da ona verdiğiniz genel vekaletname ile Bankaya başvurabilecektir. Ancak, ibraz edilecek genel vekaletnamede vekilin bankadan para çekme yetkisi bulunmalıdır.

KEY ödemelerini nakit olarak değil de hisse senedi olarak da talep edebilirsiniz. Ancak bu durumda Ziraat Bankası Şubeleri’ne bireysel olarak başvurmanız ve bankadan hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont almanız gerekmektedir. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından ilan edilecektir.

0 yorum: