31 Temmuz 2008 Perşembe

ÖDEMENİZİN EKSİK YAPILMIŞ OLMASI HALİNDE İTİRAZ AŞAMASI

KEY Listelerinde size ödenecek meblağı öğrendiniz ve bunun çok eksik olduğunu düşünüyorsanız, 28 Temmuz 2008 tarihinden itibaren 3 ay içerisinde, 1 Ocak 1987 tarihi ile 31 Aralık 1995 e kadar görev yaptığınız kurum ve kuruluşlara ekte örneği bulunan dilekçe ile elden veya iadeli taahhütlü posta yoluyla müracaat ediniz. Buralara yazacağınız dilekçelere elinizde oralarda çalıştığınıza dair maaş dekontu, KEY kesinti makbuzu, vs. gibi belgeler varsa ekleyin. Ayrıca ödemeyi aldıysanız, ödemeyi alırken Bankadan alacağınız makbuzun bir örneğini de ekleyin. Bu işlemi yukarıdaki tarihler arasında görev yaptığınız her kurum için ayrı ayrı tekrarlamanız gerekmektedir. Buralardan sonuç alamamanız veya o dönemlerde çalışmış olduğunuz kurumunuzun kapanmış, özelleştirilmiş, devredilmiş olması durumunda ya devredilen kuruma ya da Sosyal Güvenlik kurumuza müracaat etmeniz gerekmektedir.

Örnek Dilekçe:

GÖREVİ :
ÜNVANI :
ADI VE SOYADI :
BABA ADI :
DOĞUM YERİ VE TARİHİ :
SİCİL NO :
EMEKLİ SİCİL NO :
T.C.KİMLİK NO :

ÖZÜ : Konut Edindirme Yardımı

…………………...KURUMUNA

Kurumunuzda ……………… tarihinden ……………… tarihine kadar çalıştım. Mülga 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun uyarınca yukarıdaki tarihleri arasında adıma konut edindirme yardımı tahakkuk ettirildi. Ancak 5664 sayılı Kanun gereğince Resmi Gazete kanalı ile ilan edilen hak sahiplerine ilişkin listede, tarafıma ödenecek KEY ödemesi miktarı olması gerekenden eksiktir.

5664 sayılı yasanın 3. maddesinin 2.fıkrasında “ Bu süre içerisinde hak sahibine ilişkin listenin bildirilmemesi mükerrer veya yanlış bildirilmesi halinde hak sahiplerine karşı sorumluluk ilgi kurum ve kuruluşa aittir.” denilmektedir. Bu nedenle kayıtlarınızın tekrar incelenerek adıma yapılmış KEY ödentilerini 5664 sayılı Kanun’un 3. ve 5. maddelerine uygun olarak Ziraat Bankasına bildirilmesini arz ederim.

tarih

imza

Adı-Soyadı

0 yorum: