31 Temmuz 2008 Perşembe

HAK SAHİBİ OLUP OLMADIĞINIZI BELİRLEME AŞAMASI

KEY kesintileri 1 Ocak 1987 tarihi ile 31 Aralık 1995 tarihleri arasında yapılmıştır. Dolayısıyla bu tarihler arasında sürekli veya kesintili olarak işçi veya memur olarak bilfiil çalışmışsanız, sizden KEY kesintisi yapılmış demektir.

Ancak aşağıda sayılan durumda olanlara KEY ödemesi yapılmayacaktır:

Ailenin reisi olmayan eşe: 3320 sayılı KEY Yasası’nda, karı-koca olarak çalışanlarda, işverenin sadece aile reisi adına KEY payı ödemesi getirildi. KEY kesintisinin yapıldığı dönemde boşanmış olanlar için, dul olarak geçen süreleri kadar ödeme yapılacak.

Lojmanda oturan memurlara: KEY paylarının tahsil edildiği dönemde, lojmandan yararlanan kamu görevlileri adına, devlet KEY ödemesinde bulunmadı. Bu nedenle o dönemde lojmanda oturan kişilere de ödeme yapılmayacak.

Yurtdışında bulunanlara: Yine KEY kesintilerinin yapıldığı 1987-1995 yılları arasında yurtdışında görev yapan kamu personeli adına da KEY ödemesi yapılmayacak.

Sözleşmeli memurlara: Kamuda sözleşmeli olarak çalışan memurlar içinde KEY payı ödemesi yapılmadı. Bu nedenle bu kişiler de ödemeden yararlanmayacak.

Konut yardımı alanlara: KEY kesintilerinin yapıldığı dönemde ve kesintilerin sona ermesinin ardından yaklaşık 265 bin hak sahibi, başvuruda bulunarak KEY ödemelerini tahsil etti. Bu kişilere de ödeme yapılmayacak.

0 yorum: